Pereca za neznanog umetnika

"PORTRETI" I "PERECA ZA NEZNANOG UMETNIKA"

ULUV-a, Novi Sad, 6-18. februar 2006.

Izložbom fotografija "Portreti" i performansom "Pereca za neznanog umetnika", Nikola Džafo i dežurna ekipa Art klinike organizuju akciju spašavanja kulture i sakupljaju sredstava za fond "Neznanog umetnika" odnosno fond Sindikata samostalnih umetnika. Predstavljena je kolekcija pereca "Modna linija proleće/leto 2006", a posetioci izložbe fotografisali su sa kupljenim perecama.

Pereca za umetnika

Multimedijalnom akcijom "Pereca za umetnika" novosadskog slikara Nikola Džafa i dežurne ekpie Art klinike Led arta, prikupljeno je ukupno 10.870,00 dinara koji će biti uplaćeni u Fond neznanog umetnika. Novac je sakupljen humanitarnom prodajom pereca prilikom otvaranja Džafove izložbe autoportreta u Galeriji ULUV-a.

Z. G.
(Dnevnik, 15.02.2006)

Simboličke maske

Umetnost Nikola Džafa, novosadskog stvaraoca i osnivača aktivističke grupe "Led art" uvek ima određeni društveni ili politički angažman. Tako je i sa izložbom koja se upravo održava u Galeriji Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine u Novom Sadu, gde je prikazao nekoliko serija fotografskih autoportreta i grupnih portreta, kao i nacrte za perece-maske.

Andrej TIŠMA (Dnevnik, 9.02.2006)